Padelresor

Golf & Culture arrangerar padelresa till Melia Villaitana, Costa Blanca i Maj 2022

Läs mer under GRUPPRESOR

Vad är padel?

Padel är en racketsport som bäst beskrivs som en blandning mellan tennis och squash. En fartfylld, social sport som passar alla åldrar och som går snabbt att lära sig. En stor fördel med padel är att den i första hand inte avgörs på styrka, vilket gör det till en perfekt sport där både män, kvinnor, unga och gamla kan spela och ha kul tillsammans.

Padelns historia

Den populära racketsporten har utan tvekan tagit världen med storm. Men varifrån kommer den? Vissa menar att padel spelades redan på 1920-talet som ett tidsfördriv på brittiska kryssningsfartyg, andra hävdar att sporten har sitt ursprung i Spanien och Latinamerika. Hursomhelst var det först 1974 som padel utformades enligt de regler som gäller idag. Sporten har vuxit explosionsartat i Europa under de senaste åren. I Sverige är padel den snabbast växande sporten.

Så spelar du padel

Padel spelas oftast i dubbel. Precis som i tennis spelar du padel på en plan avdelad med ett nät, med skillnaden att du i padel dessutom kan använda dig av väggarna när du spelar. En vanlig padelplan är 10 x 20 m och omges av väggar. På den här typen av plan spelar du alltid dubbel. Padel kan även spelas i singel, men då är planen smalare (6 x 20 m).

En partner, ett padelracket, en boll

Padel är en tacksam sport som inte kräver särskilt mycket tillbehör. Det du behöver är i princip en partner, ett racket och en boll. Ett padelracket är gjort av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Det gör att bollträffen inte får samma kraft och blir dovare. Padelracketar finns i tre olika former: runt, droppformat och diamantformat. Det padelracket som brukar passa de allra flesta, såväl nybörjare som tävlingsspelare, är det runda racket eftersom det ger spelaren bäst kontroll. Runda racketar brukar även kallas kontrollracketar. Bollen i padel är i princip som en tennisboll, men något mjukare.

Kontakta
Golf & Culture

Golf & Culture erbjuder detaljplanerade och skräddarsydda resor efter önskemål. Skicka in en intresseanmälan så återkommer vi med svar så snabbt som möjligt.