Golfresa Spanien

PGA Catalunya Golf Resort, Barcelona

Allmänt


Historien om PGA Catalunya, rankad 1:a i Spanien, 3:a i Europa och 88:a i världen är lika fascinerande som det förtrollande vackra landskap ur vilket dess två golfbanor skulpterats fram. Anläggningen är resultatet av ett samarbete mellan forne proffsgolfaren tillika styrelsemedlemmen i PGA European Tour, Angel Gallardo, samt den Europeiske golflegenden Neil Coles. Sedan anläggningen öppnade 1999 har den av flera ledande golftidskrifter stadigt rankats som en av Europas bästa.


Vare sig du väljer proffsbanan Stadium Course eller den något enklare Tour Course, väntar en golfupplevelse du sent skall glömma. Här finns också ett stort utbud av träningsområden med mycket hög kvalitet, vilket gör PGA Catalunya till ett mycket populärt resmål för PRO-grupper.

Banfakta


Mästerskapsbanan Stadium Course är en mycket utmanande bana som kräver ”en bra dag” om medelgolfaren skall spela på sitt hcp. Ruffen är mycket tuff med ett gräs som sätter golfaren på en stor utmaning. Greener och greenområden är mycket väldesignade och ger spelet den svårighet som man ofta följer vid professionella tävlingar. Man är rent av glad för en ”två-putt”.


Den något kortare banan, Tour Course , är betydligt snällare från tee och har en svårighetsgrad som passar alla kategorier av golfare. Den är lika välskött och är allmänt mycket uppskattad för sin design med stor variation och generösa greenområden.


Hål: 36

Boende


Resortens Hotel Meliá Golf Vichy Catalán, är ett modernt hotell med pool, Spa och fysträningslokal. Rummen är generöst tilltagna och erbjuder hög komfort. Det öppnades 2006, är centralt placerat med de två golfbanorna i sin direkta omgivning.

Övrigt


Girona flygplats nås på 7 minuter med Taxi, Girona stad på 12-15 minuter. En stad med ett rikt kulturellt utbud och trevlig stadskärna där Gamla stan samlar många turister.

Bilder


Kontakta
Golf & Culture

Golf & Culture erbjuder detaljplanerade och skräddarsydda resor efter önskemål. Skicka in en intresseanmälan så återkommer vi med svar så snabbt som möjligt.