Golfresa Spanien

Villaitana Golf & Spa Resort, Alicante

Villaitana Golf & Spa Resort, på avstånd från, men ändå nära Benidorm!

Allmänt


Villaitana beläget några km utanför Benidorm med högklassiga Melia Villaitana golfhotell, två golfbanor med Jack Nicklaus design. Allt i en resort med SPA, poolområden, restauranger samt ytterligare ett hotell. Resorten har det mesta och miljön är utmärkt för en golfsemester. Vill man besöka Benidorm så når man enkelt dit med Taxi på några minuter, närheten till havet likaså.


Villaitana är en mycket modern resort med stort utbud av aktiviteter och en miljö som kan liknas med en ”Medelhavsby” med smala gator, torg, barer och restauranger.


På den lyxiga resorten finns två mycket fina golfbanor som båda designats av Jack Nicklaus. Golfbanorna ligger i direkt anslutning till hotellet och skapar en högklassisk golfmiljö med stort utbud. Mästerskapsbanan med par 72 heter Campo Levante. Den kortare banan med par 62, fördelat på åtta par4 och tio par3, har fått namnet Campo Poniente. Båda banorna tilltalar alla kategorier av golfare. Breda fairways kan kännas tryggt samtidigt som det krävs mycket bra spelstrategi för att klara ett par på de utmanande hålen. Golfrundan förskönas också av många tillfällen till vacker utsikt ända ner till havet. Kort sagt en golfresort som har det mesta!

Banfakta


Mästerskapsbanan Levante, par 72, är 5777 m från gul tee. En utmanande bana för alla hcp-nivåer, breda fairways, vacker utsikt över Medelhavet.


Poniente heter den intressanta ”korthålsbanan”, 3356 m lång, innehållande 10 par 3 och 8 par 4, vilket ger en par 62 bana där spelstrategin är en viktig faktor för att lyckas. En bana som överraskar och ger mycket även för den kräsne golfaren.


Antal hål: 36


Bankaraktär: Park


Banfakta:
Campo Poniente — Par 62, Längd: 3356 2485
Campo Levante — Par 72, Längd: 5777 4687


Hål: 36


Levante: 
Par: 72


Poniente: 
Par: 62

Boende


Resorten erbjuder boende på såväl 5- som 4-stjärningt hotell. Totalt finns ca 300 rum. I golfpaketen väljs normalt att bo på det 4-stjärniga hotellet som är av mycket bra standard. Rummen normalstora, fina badrum och balkong.

Övrigt


Utbudet inom resorten av olika aktiviteter är stor. Här finns förutom de två golfbanorna ett fint Gym, stort Spa, tennisbanor, många poolområden inkl pool med sandstrand.


Avstånd Alicante flygplats: 50 km, 35 minuter med bil.
Närmaste stad: Benidorm 3 km, Alicante når man på 20 minuter.

Bilder


Kontakta
Golf & Culture

Golf & Culture erbjuder detaljplanerade och skräddarsydda resor efter önskemål. Skicka in en intresseanmälan så återkommer vi med svar så snabbt som möjligt.