Golfresa Grekland

Costa Navarino , Kalamata

En lyxig resort i världsklass!

Allmänt


Upplev det nya grekiska golfparadiset Costa Navarino, ett naturparadis redan omskrivet som en av Europas bästa golfanläggningar. Medelhavets nyaste golfresort med golf och boende i unik lyxmiljö. Bo en vecka på West In Resort, spela golf på topprankade The Bay Course eller The Dunes Course. Upplev kulturens mångfald i Messina, ett resmål man gärna återvänder till år efter år. I resorten ingår lyxhotell med stort fokus på miljö- och naturskydd, klimatforskning pågår i samarbete med bla. Stockholms universitet. Inget har lämnats åt sidan för att ge anläggningen sin profil.


I skapandet av golfbanorna så har den naturpåverkande aspekten bl.a. medverkat till att flytta på tusentals olivträd. Bernard Langer och Robert Trent Jones Jr har designat. Banorna är av senaste snitt och erbjuder den mest kräsne golfaren mycket utmanande och variationsrika golfhål. Allt är i toppfinish och servicen likaså.


Förutom golf så finns det ett mycket rikligt utbud av aktiviteter. Närheten till havet med en mycket lång härlig sandstrand kompletterar likväl det rikliga utbudet, inget saknas.

Banfakta


The Dunes Course är designad av Bernard Langer, som skapat en bana av mycket modernt snitt. Den är relativt lång, har stora ondulerade greener som vaktas av flertalet bunkrar. De flesta golfarna är mycket nöjda med en två-putt här. Det öppna landskapet i något kuperad natur ger banan en fin inramning.


The Bay Course är designad av Robert Trent Jones Jr. Den här banan är byggd i en något mer kuperad terräng, flera hål nära havet, bitvis något smalare och samtidigt relativt lång. En bana som kräver mycket av golfaren för att nå sin hcp-nivå för dagen. Samtidigt är det en fantastisk naturupplevelse att spela denna bana. Utsikten och närheten till havet gör att man gärna tar en paus för att blicka ut över landskapet. Golfbil är obligatorisk på The Bay Course.


Hål: 36

Boende


Costa Navarino är en satsning med lyxstämpel. Bakom hotellsatsningen står Starwood Hotels och deras Luxury Collection och golfen står företaget Troon Golf för. Besökaren är i centrum och här saknas ingenting i serviceväg.


Här erbjuds flera varianter på boende i såväl rum som lägenheter. För den som så önskar så finns rum med tillhörande egen pool att tillgå.

Övrigt


Costa Navarino har 2 golfbanor. The Dunes Course öppnade för spel så sent som våren 2010 och hela tanken genomsyras av modern design och ekologiskt tänkande. Det är en resortbana med toppfinish, designad av Bernhard Langer. The Bay Course öppnades våren 2012 ritades av Robert Trent Jones Jr, en utmaning utöver det vanliga i nära havsmiljö. Banorna är en dröm för dig som gillar golf när det är som allra bäst!


Omgivning: Messina, den del av halvön Peleponnesos där Costa Navarino ligger har ett mycket omfattande och omtalat kulturellt utbud av historia, natur, mat, vin mm. Att se olivodlingar och produktion av olivolja mm i Kalamata är bara en del av de utflykter som erbjuds.

Bilder


Kontakta
Golf & Culture

Golf & Culture erbjuder detaljplanerade och skräddarsydda resor efter önskemål. Skicka in en intresseanmälan så återkommer vi med svar så snabbt som möjligt.